Mijn naam is Fiona Foskett en behalve dat ik van lekker, mooi, eerlijk en soms gewoon heerlijk zoet eten en snoepen houd, heb ik een gluten-intolerantie.

Al op jonge leeftijd had ik onverklaarbare buik- en hoofdpijnen en jaren later kwam daar zelfs pijn in mijn gewrichten bij. Na een lange weg met onderzoeken en verschillende diëten ben ik uiteindelijk, op aanraden van een orthomoleculair geneesheer, op een glutenvrij dieet overgestapt. Geweldig! Eindelijk was ik pijnvrij en had ik er weer zin in. Glutenvrije maaltijden bleken niet zo’n probleem maar mijn behoefte aan lekkere en zoete snoeperij . . . dat was een ander verhaal!
Ik zal nooit dat pak glutenvrije-stroopwafels voor veel te veel centjes vergeten: niet te eten!! En als fervent maakster van koekjes en taarten bakte ik er werkelijk niks meer van. Alle pogingen tot glutenvrije lekkernijen waren een flop. Alles wat uit mijn oven kwam was een aanfluiting. Eén grote smeerboel van oneetbare smurrie . . . ik was diep teleurgesteld en gaf het glutenvrij bakken voorlopig maar op.

Maar bakken bleef ik! En tijdens een van mijn opleidingen taart decoreren (ik heb vele cursussen en workshops gevolgd) heb ik opnieuw de stoute schoenen aangetrokken: glutenvrij biscuitdeeg . . . dat moest toch lukken. En inderdaad!! Het was heerlijk, ik kon het zonder problemen eten dus ik zag het weer zitten om opnieuw te gaan experimenteren.

Inmiddels durf ik te zeggen dat ik de lekkerste verantwoorde koekjes, gebakjes, zoete en hartige taartjes heb. Ik heb mijn eigen bakmixen samengesteld, al mijn favoriete recepten compleet vernieuwd maar ook volledig nieuwe recepten ontwikkeld. Als het aan mij ligt komen daar nog heel veel andere (wereld)recepten bij.

Wat als een bittere noodzaak begon is inmiddels de baan van mijn leven!
Samen met mijn partner Chico … run ik Fiona’s Baking Avenue. Je kunt bij ons terecht voor verantwoorde zoete en hartige lekkernijen en natuurlijk onze bijzondere bakmixen.

Krijg je al lekkere trek?
Ik zie je bestelling of je bezoekje aan mijn foodtruck graag tegemoet!